Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  sales@fortezza-groep.nl

Een cybersecuritypartner

anno 2023

Cybersecurity is anno 2023 een onmisbare pijler in een solide digitale strategie voor bedrijven van alle groottes en sectoren. In een tijd waarin digitale technologieën steeds belangrijker worden en cyberbedreigingen steeds frequenter en geraffineerder worden, is het noodzakelijk om adequaat en proactief te beschermen tegen digitale aanvallen en gegevensbescherming uitdagingen. Dit vraagt om een doorlopende inspanning en een geïntegreerde benadering van cybersecurity, en dit is precies waar een cybersecuritypartner kan helpen.

Baboelal Prewien on white

Meer weten?
Bel met Prewien Baboelal
+31 (0) 655 784 683

Wat doet de cybersecuritypartner?

Een cybersecuritypartner is een expert in cybersecurity die ondersteuning en diensten levert aan bedrijven om hen te helpen bij het beschermen van hun digitale activa en informatie. Een cybersecuritypartner kan verschillende rollen vervullen, van advies en beleidsvorming, tot implementatie en onderhoud van beveiligingsoplossingen, tot beveiligingsmonitoring en incidentenbeheer. Dit alles maakt een cybersecuritypartner een waardevolle aanvulling op interne beveiligingsteams, die vaak beperkt zijn in hun capaciteiten en middelen.

Een van de grootste voordelen van het werken met een cybersecuritypartner is de toegang tot expertise en kennis. Cybersecurity is een snel evoluerende industrie, waarin nieuwe bedreigingen en oplossingen continu op de markt komen. Een cybersecuritypartner heeft de nodige kennis en ervaring om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en om in te spelen op de specifieke behoeften en uitdagingen van een bedrijf. Hierdoor kunnen bedrijven zich concentreren op hun corebusiness, terwijl zij weten dat hun cybersecurity in vertrouwde handen is.

Cybersecurity is onmisbaar

Een cybersecuritypartner is ook onmisbaar bij het beveiligen van de informatie en gegevens van klanten. Bedrijven verzamelen vaak grote hoeveelheden gevoelige informatie van hun klanten en het is cruciaal om deze informatie op een veilige manier op te slaan en te beschermen tegen eventuele cyberbedreigingen. Een cybersecuritypartner kan hierbij helpen door beveiligingsmaatregelen en protocollen te implementeren en te monitoren om ervoor te zorgen dat klantgegevens beschermd zijn tegen indringers en dat de privacy van de klanten gerespecteerd wordt.

Cyberincidenten zijn onvermijdelijk in de huidige digitale omgeving, maar met een cybersecuritypartner aan boord kunnen bedrijven beter voorbereid zijn op deze situaties. Een cybersecuritypartner kan bedrijven helpen bij het opstellen van een incident response plan en bij het begeleiden van het incidentenbeheerproces, wat kan helpen om de impact van een incident te verminderen en te voorkomen dat de reputatie van het bedrijf beschadigd wordt.

Om een effectieve digitale strategie te hebben, is het belangrijk om de rol van cybersecurity serieus te nemen. Bedrijven die geen aandacht besteden aan cybersecurity lopen het risico om te worden blootgesteld aan cyberbedreigingen die hun bedrijfsactiviteiten, inkomsten en reputatie kunnen schaden. Door samen te werken met een cybersecuritypartner, kunnen bedrijven zich richten op hun corebusiness, terwijl zij weten dat hun digitale activa en gegevens veilig en beschermd zijn.

Consultancydiensten binnen cybersecurity

We leveren uiteenlopende diensten om uw digitale beveiliging op orde te krijgen en te houden. Naast de assessments, strategische en operationele ondersteuning, en implementatie kunt u ook bij ons terecht voor:

  • Architectuur reviews. Wat is de status van uw servers en netwerken? Met de architectuur review voeren we een technische analyse uit van de inrichting van uw ICT-infrastructuur. Worden onbevoegden goed buiten de deur gehouden?
  • Advies over de aanschaf en/of implementatie van een SOC/SIEM oplossing of dienst. We adviseren welke use cases het meest relevant zijn, bekijken welke systemen en applicaties belangrijk zijn voor uw organisatie, geven advies omtrent de  processen aangaande opvolging van incidenten en kunnen u(w organisatie) begeleiden in wat te doen in geval van ernstige incidenten.

Aan de slag met cybersecurity

U kunt bouwen op ons onafhankelijke advies en onze consultancydiensten en met een gerust hart (een deel van) uw digitale beveiliging aan ons overlaten. Heeft u vragen over wat onze securityspecialisten voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op.